„A gyerekeknek nagyobb szükségük van példaképre, mint bírálatra.”

Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

6635 SZEGVÁR,
Templom utca 2.
(63) 364-831
fmaltisk@szegvar.hu

Diákvilág (2015. július)

2015.06.29 10:31

Kedves Olvasó!

A júniusi eseményekről szeretnék Önöknek beszámolni.

2015. június 5-én rendeztük meg a Ki Mit Tud?-ot az alsós és felsős diákönkormányzat szervezésében.

A mozgósítás már korábban megtörtént, tehát volt idejük a diákoknak felkészülniük. Elég széles skálán mozogtak a műfajok, amelyek között szerepelt jelenet, ének, tánc, zene, vers egyéni, páros és csoportos kategóriákban. A nyitó és záró ének keretet adott a csaknem két órás műsorsorozatnak.” Arra születtünk”…..mondta a dal, és a diákok bebizonyították, hogy igazán tehetségesek, és bátran kiállnak a színpadra. Csaknem 150 tanuló szerepelt ezen a rendezvényen.

A zsűrinek / Bernáth Ildikó, Lukácsné Csurgó Csilla, Purgel Nóra/nem volt könnyű dolga, de mégis megszületett az eredmény:

1.     hely Madagaszkár pingvinjei, 8.a

2.     hely:Van képünk hozzá, jelent, Csillagkuti Ervin, Csillagkuti Jácint, Bacsa Gábor előadásában.

3.     hely:Arany tulipán, 2.a

Különdíj: Francia szakkörösök

Minden fellépő oklevélben és tárgyi ajándékban részesült a Furioso Művészeti Alapítvány jóvoltából. Köszönjük a szervezők: Rozgonyiné Szabó Mária és Lukács Istvánné diákönkormányzat vezetők, a zsűri, a felkészítő pedagógusok munkáját, a Furioso Alapítvány anyagi segítségét. Jeneiné Lucz Mária színpadi dekorációját, Németh Tamás és barátja hangosítását.

Nagyon színvonalas rendezvényen vehettünk részt.

A házi környezetismeret verseny 4. osztályos eredménye tévesen jelent meg a Szegvári Napló júniusi számában. Helyesbíteni szeretnénk: Szatmári Kamilla 4.a oszt. tanuló a 2. helyen végzett. Gratulálunk neki!

Köszönjük a Gelato fagyizó fagyi felajánlását.

A nyolcadikos gyermekek elballagtak 13-án. Ők már szeptemberben egy új oktatási intézményben folytatják a tanulmányaikat.

A június 15-i mártélyi kiránduláson, amely a Támop-os pályázat keretében jött létre, az alsós és felsős osztályok végig haladtak az erdei tanösvényen, megismerkedtek az ottani állat-és növényvilággal. Majd ezt követően foci, illetve röplabda bajnokságon vettek részt, illetve a tollas, és labdajátékok se maradhattak ki a délutáni programból. Az alsó tagozatosok aerobikoztak, játszótéren játszottak, ugróköteleztek. Nagyon jól éreztük magunkat ezen a napon. Köszönjük az iskolavezetés a dolgozók és a pedagógusok munkáját.

Június 18-án kiosztottuk a bizonyítványokat.

Kívánunk a nyári szünetben tartalmas kikapcsolódást, jó pihenést.

 

A vezetőség megbízásából                                  Lukács Istvánné