„A gyerekeknek nagyobb szükségük van példaképre, mint bírálatra.”

Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

6635 SZEGVÁR,
Templom utca 2.
(63) 364-831
fmaltisk@szegvar.hu

Diákvilág (2016. október)

2016.11.18 08:32

Gyorsan eltelt a nyári szünet, elkezdődött az iskola. A szeptemberi eseményekről szeretnék Önöknek beszámolni.

Szeptember 17-én jubileumi gát futóversenyen vettek részt a felsősök. A tanulók az 5.8 km-es távot teljesítették. A hosszabb táv 14.2 km volt, ezt a felnőttek és az aktív sportolók futották le. Minden Forrayis futó büszke lehet teljesítményére. Kiemelkedően teljesített Bánfi Benedek 8.b osztályos tanuló, aki az abszolút sorrend 20. helyezettje lett, illetve korcsoportjában bronzéremmel zárta a versenyt. Egy emlékpólóval és egy felejthetetlen élménnyel tértek haza a sportolók. Folytatás jövőre!

A futók névsora: Ágoston Zita, Mrena Kornélia, Pusztai Evelin, Rohály Linda, Bacsa Gábor, Bánfi Benedek, Gila Ferenc, Kéri Richárd, Kokes Krisztofer, Mrena Márton László, Szűcs Ábel. Kísérő nevelő: Vass Tibor.

Gratulálunk a futóknak!

Szeptember 21-én, megemlékeztünk iskolánk névadójáról, Forray Mátéról mind az alsó mind a felső tagozatban. A felső tagozatban reggel az első óra keretében a diákönkormányzat iskolai fórumot szervezett, amelynek keretében méltatták iskolánk első tanítóját, Forray Mátét, bemutatták az osztályok diákönkormányzati képviselőit. Vezető: Fejős Kata lett, helyettesek: Csapi Lorena és Szabó Boglárka.

 

Az október 10-i hulladékgyűjtést is népszerűsítették, amelynek bevétele az iskola alapítványa javára és az őszi kirándulás támogatására fordítódik. Meghirdették a kupakgyűjtést újra, amelynek lezárása 2017 májusa.

A fórum végén megkoszorúzták Forray Máté emléktábláját.

 

A Magyar Diáksport Szövetség felhívására iskolánk ebben az évben is csatlakozott a Magyar Diáksport Napjának megünneplésére. Ebből az alkalomból az iskola tanulói, felnőtt dolgozói futottak 2016 métert. A délelőtt folyamán akadályversenyek és szabadidős sportok is keretében is mozoghattak a gyerekek.

                                        A vezetőség megbízásából      Lukács Istvánné