„A gyerekeknek nagyobb szükségük van példaképre, mint bírálatra.”

Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

6635 SZEGVÁR,
Templom utca 2.
(63) 364-831
fmaltisk@szegvar.hu

Diákvilág (2017. április)

2017.04.05 08:15

Kedves Olvasók!

Ismét eltelt egy hónap, szeretnék Önöknek beszámolni a márciusi iskolai eseményekről.

Március 4-én rendezték a Szegedi Béke Utcai Általános Iskolában a megyei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyt. A 6. évfolyamon Hegedűs Dániel 8. helyezett lett. A 8. évfolyamosok között Jószai Eszter 12. lett. Felkészítő: Papné Mészáros Réka.

Gratulálunk!

 Hódmezővásárhelyen 30. alkalommal rendezték meg a Petőfi versillusztrációs rajzpályázatot. Kb.200 rajz érkezett vásárhelyi és környékbeli iskolákból, ebből 32 munkát díjaztak. Pap Eszter 2. oszt. és Pap Marcell 5. osztályos tanulók is díjat kaptak. Mindketten a Jövőnkért AMI tanulói. Felkészítőjük Jeneiné Lucz Mária.

Gratulálunk!

Március 14-én és 15-én nemzeti ünnepünk alkalmából az ünnepi műsort az iskolánkban és a községi rendezvényen a 4. osztályos tanulók adták Bereczkiné Buza Anett, Huszka Lászlóné és Papné Benkő Mónika vezetésével.  A hangosításért Szabó Ferenc rendszergazda volt a felelős.

 Köszönjük a munkájukat és a szép műsort!

Március 28-án az alsó tagozatban megrendeztük a nyelvtan-helyesírás házi versenyt. A következő eredmények születtek:

2. osztály

1. Pap Eszter  felk. nevelő: Laskovicsné Ágoston Sarolta

2.Szenczi Enikő  felk. nevelő: Balogh Ágnes

3. Antal Timea  felk. nevelő: Laskovicsné Ágoston Sarolta

 

 

3. osztály

1. Gajda Sára

2. Debreczeni Tibor

3. Labádi Milán, Lakatos Vanessza

Felkészítőjük Halász Ottóné

4. osztály

1. Szabó Virág

2. Csák Zoltán Barnabás

3. Bereczki Barbara

Felkészítőjük Papné Benkő Mónika

Gratulálunk!

Az iskolai helyesírási versenyt támogatta a Furioso Művészeti Alapítványunk, és Csurgó Imre Gelato Fagyizója. A napközis kollégák ajándékot készítettek a versenyzőknek. Köszönet érte!

Szentesen a városi versenyen az 1. és a 2. helyezettek képviselik iskolánkat. Sok sikert kívánunk nekik!

Gajda Zsolt a MMSZ szegvári vezetője chips csomagokat ajándékozott iskolánk valamennyi tanulójának. Köszönjük!

A mindszenti Kovács Gépszernek köszönhetően az Új Iskola udvara gazdagodott.  Készítettek az alsósoknak két focikaput! Nagyon örülünk neki. Köszönjük szépen!

Iskolánkban megrendezésre került a hagyományos meghívásos tornaverseny. A szegvári gyerekek szép eredményeket értek el. Gratulálunk nekik és a felkészítőiknek Pólyáné Téli Évának és Vass Tibornak.

A Magyar-Francia Baráti Társaság minden évben megrendezi meghívásos országos versmondó versenyét Hódmezővásárhelyen. Kecskemétről, Szegedről, Budapestről, Szigetszentmiklósról, Nyíregyházáról és községek közül egyedül Szegvárról szerepeltek általános iskola. 5. évfolyamától a gimnázium 12. évfolyamáig. A mi kis 3.b.osztályosaink,Magyar Bianka,Tóth Rebeka és Szabó Levente az 5-6.o. korcsoport  tanulói közt indultak. Egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett francia nyelven elmondani. A zsűri könyvvel és oklevéllel jutalmazta a különdíjas legkisebbeket, akik olyan gyerekek közt versenyeztek, kik órarendjükben szereplő tantárgyként tanulják több éve a franciát. Megdicsérték őket a bátor, szép versmondásért.

Gratulálunk a gyermekeknek és felkészítőjüknek Vassné Lucz Klárának!

 

A XIX. Deszki Maros Menti Fesztiválon Sztojka Hanna 3. oszt. tanuló a szólóének kategóriában ért el I. helyezést.( március 24-én)
Dal címe:Pocahontas:Ezer színnel száll a szél.
Felkészítője Andor Csilla

Gratulálunk nekik!

 

A TITOK BT által szervezett angol levelezős versenyen részt vett Hegedűs Dániel 6. és Jószai Eszter 8. osztályos diák. Hegedűs Dániel bejutott az országos döntőbe, ahol 230 hatodikossal együtt fog versenyezni április 23-án, Budapesten. Eszter sajnos egy ponttal lemaradt az országosról. Gratulálunk mindkettőjüknek és felkészítőjüknek Polyák Zsuzsanna tanárnőnek. Sok sikert kívánunk Daninak az országos versenyen.

 

 

 A vezetőség megbízásából                                               Lukács Istvánné