„A gyerekeknek nagyobb szükségük van példaképre, mint bírálatra.”

Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

6635 SZEGVÁR,
Templom utca 2.
(63) 364-831
fmaltisk@szegvar.hu

Diákvilág (2017. március)

2017.03.09 11:28

Szeretnék Önöknek beszámolni a februári iskolai eseményekről.
Február 10-én a szegedi Béke Utcai Általános Iskolában tartották a Bolyai Természettudományi Csapatversenyt. Itt a déli régió versenyzett. Összesen 73 csapat indult a megmérettetésen. 
Iskolánk 6. évfolyamos diákjai a 73 csapatból 12. helyezettek lettek. 
Csapattagok:

Gila Ferenc 6. b
Hegedűs Dániel 6. a
Süli Viktória 6. a
Szatmári Kamilla 6. a 
Felkészítőjük: Vass Tibor

Gratulálunk!

2017. február 13-án, Nagymágocson rendezték a területi Szép Magyar Beszéd versenyt. A felső tagozatunkat 4 diák képviselte: Csík Dominika és Hegedűs Dániel 6. a, Lukács Lili 7. a és Fejős Kata 8. b osztályos tanulók.
Az 5-6. évfolyamosok versenyében Hegedűs Dániel 3. helyezett lett. 
Felkészítője: Papné Mészáros Réka
Mindenkinek gratulálunk a szép eredményhez!

Február 17-én az alsó tagozatban osztályszinten tartottuk meg a farsangot. Valamennyi kisdiák jelmezbe öltözött. Nagyon jól érezték magukat a gyermekek ezen a délelőttön. Ugyanezen a napon egy kellemes délutánt tölthettek el a felsősök a Művelődési Ház falai között. A farsangi műsorok, az azokat követő vidám vetélkedő felhőtlen hangulatban telt el. Az osztályok és a diákönkormányzat tagjai már hetek óta készültek erre a mulatságra. A jelmezes, táncos, zenés produkciók, a farsangi szokások, a mai modern zenék ismerete, a farsangi álarcok készítése, a tanárok fellépése, a vidám diszkó ennek az összejövetelnek nélkülözhetetlen elemei voltak.
Az osztályok helyezései

1. 8.a- Az apáca show
2. 8.b- Lézerfényes modern tánc
3. 6.b- Roma-tánc
4. 5.o , 7.a, 7.b, 6.a

Köszönjük a Művelődési Ház, a Furioso Alapítvány támogatását, Hegyi Szabolcs hangulatos diszkóját, Rozgonyiné Szabó Mária tanárnő szervező munkáját.

Február másik kiemelkedő eseménye volt, hogy az alsó tagozat, több mint három millió forint értékben kapott iskolabútort. Minden kisdiákunknak új asztala és széke van. Hamarosan érkeznek a mozgásfejlesztő eszközök, melynek értéke közel ötszázezer forint. Rengeteg szakmai anyag érkezett az elmúlt hónapban, ami a vezetőség közbenjárására a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vásárolt meg. Így kapott a fizika, a kémia és a technika tantárgy szakmai anyagokat, félmillió forint értékben. 

A művészeti tagozatunkon újra oktatják a zongorát, mivel sikerült zongora tanárnőket alkalmazni, így nyolc diákunk folytathatja művészeti képzés keretében zongora tanulmányait. A néptánc tagozat több mint hatszázezer forintot kapott, amelyből viseletek és kiegészítők alapanyagait vásárolhattuk meg. Szalagok, fejkendők, csizmák, ruhák fogják gazdagítani tagozatunk eszköztárát. Köszönet azoknak a szülőknek, akik segítenek a ruhák megvarrásában. 

El kell mondani, hogy ilyen nagy eszközfejlesztésre az utóbbi harminc évben nem került sor.
Köszönet a vezetőségnek, akik a beszerzésért, a rendelésekért és lebonyolításért felelősek voltak. A pénzügyi hátteret a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ biztosította részünkre.

A Szegvári Diáksport Egyesület és a Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola március 4-én a szegvári tornacsarnokban rendezte meg a XXVII. „FORRAY TORNA” Országos Meghívásos Tornaversenyt. 
Köszönjük Pólyáné Téli Éva és Vass Tibor szervező, felkészítő munkáját!

Nemzeti ünnepünkről megemlékezünk, iskolai szinten március 14-én. Műsort adnak iskolánk 4. osztályos diákjai. Felkészítő nevelők: Papné Benkő Mónika, Bereczkiné Buza Anett, Huszka Lászlóné.

Március 15-én, a községi ünnepségen is ők adják a műsort. Mindenkit szeretettel várunk! 
A vezetőség megbízásából 

 

Lukács Istvánné