„A gyerekeknek nagyobb szükségük van példaképre, mint bírálatra.”

Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

6635 SZEGVÁR,
Templom utca 2.
(63) 364-831
fmaltisk@szegvar.hu

Diákvilág (2017. november)

2017.11.06 15:06

Kedves Olvasók!

Ismét eltelt egy hónap. Az október is eseményekben gazdagon telt el.

 A 4.a és a 4.b osztály író-olvasó találkozón vett részt a Művelődési Házban. Víg Balázs író mutatta be a Todó kitálal… c. sorozat könyveit. Nagyon jó hangulatban telt el ez a rendezvény. Több gyermek megrendelte az író könyvét. Köszönjük Pöszmet Zsolt könyvtáros szervező munkáját.

Október 6-án iskolánk 6. osztályos tanulói műsorral emlékeztek az 1948-49-es szabadságharc eseményeire. Méltó módon tisztelegtek az „aradi tizenhármak” és Gróf Batthyány Lajos felelős miniszterelnök emberi nagysága előtt. A tábornokok emlékére mécsest gyújtottak, mely egész nap emlékeztetett minden arra járót a dicsőséges szabadságharcra. Felkészítő nevelő Tóthné Nóbik Mariann.

 Köszönet érte!

 

Október 5-én a 2. osztályosok köszöntötték az időseket az „Idősek Világnapja” alkalmából. Zenés összeállítással készültek a gyerekek. Nagyon örültek és köszönték a résztvevők a kisiskolások műsorát.

Köszönjük a kedves fogadtatást. Kívánunk az Idősek Otthona dolgozóinak és az időseknek jó egészséget, sok boldogságot.

Felkészítő nevelő: Lukács Istvánné

 

 

 

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium "Szeretek gondolkodni" c. versenyén Süli Viktória 7. oszt. tanuló 3. helyezést ért el.

Felkészítők a Természettudományi munkaközösség tagjai/ Sápi Attila, Víghné Németh Ildikó, Pólyáné Téli Éva, Vass Tibor, Rozgonyi Zoltán/

Gratulálunk!

A Bólyai matematika csapatverseny megyei fordulójában a 7. osztályos csapatunk a középmezőnyben végzett. (35 csapatból a 19-20. helyen osztozunk egy szegedi csapattal)
A csapat tagjai: Gila Ferenc, Hegedűs Dániel, Süli Viktória, Szatmári Kamilla.
A hatodik osztályos csapatunk is helytállt, ők a mezőnyük harmadik harmadában foglalnak helyet. (Farkas Nikolett, Héja Gábor, Hamed Ádám, Takács Sára)

Felkészítő nevelő: Rozgonyi Zoltán. Gratulálunk!

 

Az angol nyelvi munkaközösség tagjai október 26-án délután megrendezték a már hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő Halloweeni angol nyelvi vetélkedőt. Közel 60 diák versenyzett vegyes csoportokban 4.-8 osztályig. A feladatok közt kézműves ügyességi játékok, keresztrejtvények, dramatizálás, alkotó, kreatív feladványok szerepeltek. A szünetben teázás és vidám beszélgetés volt. A munkákból mini kiállítást rendeztünk az iskola bejáratánál. Teljes fotógaléria iskolánk honlapján látható.

Felkészítők: Rozgonyiné Szabó Mária, Oroszné Kosztolányi Éva, Papné Benkő Mónika.

Köszönjük a munkájukat!

A Határtalanul Program keretében Erdély egyik legszebb és történelmi szempontból talán legizgalmasabb területén, Korond környékén jártak a szegvári 7. osztályos diákok Bernáth Ildikó intézményvezető, Ternainé Kovács Anna intézményvezető helyettes, Jeneiné Lucz Mária és Németh Tamás pedagógusok kíséretében. Gyönyörű helyeken jártak, élményekben gazdagon tértek haza. A fábiánsebestyéni diákokkal utaztak együtt. Az út nagyon hosszú volt, de valamennyien nagyon jól érezték magukat. A program célja volt, hogy minden 7. osztályos tanuló eljusson az egykor magyar lakta határon túli településekre. A 60 gyermek kiutazását, s ott létét az Emberi Erőforrás Minisztérium Támogatásának kezelője finanszírozta.

Köszönet érte!

 

 

Évek óta nemzeti ünnepeinket igyekszünk méltó módon megünnepelni. Az 1956. október 23-i eseményeket a 8. osztályosok idézték fel a történelmi dokumentumok alapján. A próbákon jó hangulatban közösen állították össze a műsort. Igyekeztek a színpadi képet mozgalmassá tenni. A készülődés során a szereplők megismerkedtek a magyar történelem, e kiemelkedő eseményének előzményeivel, következményeivel Felkészítő nevelők: Pólyáné Téli Éva, Rozgonyi Zoltán. A dekorációt készítette Jeneiné Lucz Mária, Tóthné Nóbik Mariann. A hangosításról Szabó Ferenc és Pöszmet Zsolt gondoskodott.

Az iskolai rendezvényen kívül még a községi ünnepségen is előadták a tanulók a műsort. Köszönjük Szegvár Nagyközség Önkormányzata nevében.

 

Felvételt készített a Szentes TV a szegvári tornászok edzésén. A környék diáksportjáról készítettek sorozatot. Megszólal benne Gémes László polgármester, aki a falu sportéletéről beszél. A gyerekek is szót kaptak.

 

 

 

A vezetőség megbízásából                                               Lukács Istvánné