„A gyerekeknek nagyobb szükségük van példaképre, mint bírálatra.”

Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

6635 SZEGVÁR,
Templom utca 2.
(63) 364-831
fmaltisk@szegvar.hu

Diákvilág (2017. október)

2017.10.30 12:15

Gyorsan eltelt a nyári szünet, elkezdődött az iskola. A szeptemberi eseményekről szeretnék Önöknek beszámolni.

Szeptember 21-én reggel a diákönkormányzat szervezésében megemlékezést tartottak a felsősök egy fórum keretében iskolánk névadójáról, Forray Mátéról.

Méltatták az életét a rendelkezésünkre álló történeti emlékek alapján, amelyből kiderült, hogy iskolánk a kezdetektől 272 éves múltra tekint vissza. Forray Máté kántortanító nemcsak a tanításban jeleskedett, hanem sokat tett a környezetében élő emberekért is. Az ő nevéhez fűződik a Kurca folyó partján álló Nepomuki Szent János szobor is.

Lukács Lili Dök-vezető ismertette az életrajzot, majd Nadicsán Dorottya szavalta el a Tanító című verset. Ezt követően megkoszorúzták az iskolánk bejáratánál álló Forray Máté emléktáblát.

Az alsó tagozatosok az Új iskolában emlékeztek Forray Mátéról. Lukács Istvánné tanítónő ismertette névadónk életútját.

 

Ebben a tanévben is megszerveztük és lebonyolítottuk a hulladékgyűjtést, amely megmozgatta az általános iskola valamennyi osztályát, a falu apraja-nagyját.

Gyerekek, pedagógusok, szülők egy emberként dolgoztak, gyűjtöttek reggel 8-tól, este fél 6-ig. Ismét rekordmennyiségű papír gyűlt össze, összesen 20.226 kg. A bevétel egy részét iskolai kirándulásra használjuk fel.

Köszönjük a támogatást és az együttműködést!

 

 

                                                      A vezetőség megbízásából      Lukács Istvánné