„A gyerekeknek nagyobb szükségük van példaképre, mint bírálatra.”

Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

6635 SZEGVÁR,
Templom utca 2.
(63) 364-831
fmaltisk@szegvar.hu

A teljes képgaléria a fotókra kattintva érhető el.
  

 

 
 
 

Kurcapart Kalandpark (2015.09.04.)

2015.09.07 13:58

Szeptember 4-én intézményünk minden tanulója kirándult a szentesi Kurcapart Kalandparkba, köszönhető a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0400 pályázatnak. Buszokkal mentünk el a közeli város nemrégiben átadott létesítményébe, ahol a gyerekek kitörő lelkesedéssel vették birtokukba a számtalan izgalmas ügyességi és sportjátékot.

Hamar népszerű lett a fúvőcső és íj lőtér, ahol célba lövéssel tehették próbára ügyességüket. A kalandterepen különböző kötélpályákon és kötél csúszdákon kellet végighaladni. A bátrabbak megpróbálkoztak a Builder mászótér különleges mászófalával, ahol csak a legügyesebbek tudnak végigmászni. A kisebbek leginkább a trambulinon és a kalandterep játszótéren találták meg számításukat. Minden korosztály körében rendkívül népszerű volt a rodeó bika. Szinte minden évfolyam kipróbálta a számháborút a paint-ball terep adta lehetőségeknek köszönhetően. Akik elfáradtak a kalandozásban, az uzsonna után a tollaslabda pályán és a focipályán vezethették le maradék energiáikat.

A tanulóink nagyon jól érezték magukat, a kiemelten fontos sport és testnevelés illetve egészséges életmód kompetencia gyakorlásán túl kiváló alkalom volt ez a péntek délután a szociális kompetenciát fejlesztésére is. Gyakorolniuk kellett az együttműködésen, megegyezésen alapuló játékszabályokat, az ügyességi és kaland játékok által megkövetelt szabályok betartását is. A kellemes hőmérsékletű időben egy kiváló hangulatú, rendkívül sok érdekes játékkal színesített eredményes délutánt töltöttünk együtt. A késődélutáni órákban az iskola összes tanulója elfáradva, de jó emlékekkel tért vissza intézményünkbe.